Van valaki nemzetközi meghajolása a világkupán történő kieséses mérkőzésen?

Armani 31 éves korában debütált, miután Willy Caballero rémálmát horvátországra vette. Csatlakozik egy hosszú listához azon játékosok közül, akik a csoport szakaszában debütálták, köztük Josimar és számos Anglia játékos, akit kiemeltek a múlt heti tudásban.

Legalább egy esetben van egy játékos debütált a világkupa kiesési szakaszaiban. A brazil jobb oldali Ze Carlos 29 éves korában nyerte meg első és egyetlen sapkáját a klasszikus világkupán elődöntőben, Hollandia ellen, 1998-ban. A szokásos jobboldali Cafu-t felfüggesztették. Visszatért a döntőbe, és Ze Carlos visszatért a viszonylagos névtelenséghez.

Széles körben arról számoltak be, hogy az uruguayi Rubén Morán az 1950-es világbajnokság utolsó mérkőzésében debütált – Brazília ellen, a Maracanában, a 19 éves.Nehéz szívvel az, hogy a Tudás beszámolhat kedvenc világkupájának egyik történetéről, valójában mítosz: a brazíliai játék Morán harmadik sapkája volt. Még mindig nagyszerű történet, bár szomorú véget ért – a legendás Uruguay-oldal legfiatalabbja meghalt először. Morán 1978-ban, 47 éves korában halt meg.

Legalább két játékos volt olyan, aki nemzetközi debütált az Európa bajnokság kiesési szakaszában. Samuel Umtiti megnyerte Franciaország első kupaját az Euro 2016 negyeddöntőjén Izland ellen. Dieter Müller pedig a nyugat-német csatár debütált az Euro 76 elődöntőjében, amikor 80. percben Jugoszlávia ellen váltott helyette. Ja, és ő mesterhármast ért el, hogy Nyugat-Németországnak 4-2 nyerést nyújtson. Most ez egy debütáló.

Van más példája?Ha igen, írjon e-mailt a information@theguardian.com címre vagy a tweet @ TheKnowledge_GUAz 1990-es világkupán szereplő csillagok továbbra is hivatásos labdarúgást játszanak? | A tudás bővebben Kifinomult, de verhetetlen

A múlt héten az Algéria 1982-re néztük, amely az egyetlen csapat, amely két csoportos mérkőzés megnyerése után távozott a világkupáról. De amint Péter rámutat, van egy másik csoport, akinek egy helluva kemény szerencse története van: csapatok, akik elmentek játék nélkül. Ez a sors Skócia 1974-es oldalát érinti. A Brazíliával és Jugoszláviával megrajzoltak, de a kapu különbségében kijöttek, miután 2: 0-kor verték le Zaire-t a nyitójátékban. Brazília (3-0) és Jugoszlávia (9-0) jobban fogadta.

Számos más csapat hasonló körülmények között távozott. Az új-zélandiak voltak az egyetlen verhetetlen csapat a 2010-es világkupán, miután mindhárom csoportjátékot rajzoltak.Ugyanez történt Kamerunban 1982-ben és Belgiumban 1998-ban. Facebook Twitter Pinterest Új-Zéland 2010. évi világbajnokság-csapata hullámzott a közönségre, miután 1-1-et rajzoltak Szlovákiával a csoportos meccsen. Fénykép: Christophe Simon / AFP / Getty Images

Néhány csapat hosszabb verhetetlen futtatást folytatott anélkül, hogy megnyerné a versenyt. Anglia 1982-ben öt meccset játszott, a második csoport szakaszában kiesett, míg Brazília 1978-ban hét játszott: három az első csoport szakaszban, a második a második – amikor gólt különítették el, miután Argentína vitatott 6-0-os győzelme Peru ellen – és az egyik a harmadik helyezett rájátszásában, amikor 2-1-rel legyőzték Olaszországot.

Végül számos csapat maradt verhetetlen normál és extra időben, de büntetéssel távozott a versenyből.A listán szerepel Brazília és Mexikó 1986-ban, Olaszország 1990-ben (Anglia verhetetlen volt, amikor kimentek, de később elvesztették a harmadik helyezett rájátszását), ismét Olaszország és Hollandia 1998-ban, Írország és Spanyolország 2002-ben, Svájc, Argentína, Anglia és Franciaország 2006-ban, Costa Ricában és 2014-ben Hollandiában – és természetesen Spanyolországban vasárnap. Édes spot

Lépés előre Leônidas da Silva, a brazil zseni, aki az 1938-as világkupán a gólszerző volt. A versenyen annyira lenyűgöző szerepe volt, hogy egy francia újságíró „Black Diamond” -nak nevezte. A név beragadt, és a brazil csokoládégyártó Lacta újracsomagolta meglévő termékét.Nevezték át Diamante Negro-nek (igen, ez fordítva: Black Diamond), és Leônidas maga hirdette a terméket. „A mai napig” – írja Marcelo Miranda – „A Diamante Negro Brazília egyik legkelendőbb csokoládéje.”

Nem Sugarpova – hogyan lehet elfelejteni, de Aleksander Gjerdevik még édesebb kínálatát. “Az 1990-es években Norvégiában volt a Drillo fagylalt, amelyet a nemzeti csapat edzője, Egil ‘Drillo’ Olsen nevezték el.” – mondja. Shins egy pillanat alatt zselatinmentes eper spagetti elküldi a brazil Bebeto nevét, remélhetőleg az USA 94-es világkupájának győzteséhez kapcsolódva.

Van más példája?Ha igen, írjon e-mailt a tudás@theguardian.com vagy a tweet @ TheKnowledge_GUKinformáció archívumba.

Tisztázzunk egy dolgot, ha egy játékos piros játékkártyát kap az időveszteségért a játékteretől való távozása során, akkor a chap hogy helyettesítse, akkor is visszateheti a piszkos fenekét. A feketére sípoló boffin szerint ezek az Umberto szabályok.

„Deepdale-ben történt a Preston központjában lévő Youl Mawéné egy West Brom elleni játékban” – rámutat Lilywhite Aaron Lavery. Miután öt perccel korábban lefoglaltak, vállsérülés után helyére kellett cserélni.Csak azt akarták, hogy a menedzsment elrendelje, hogy maradjon tovább, ahogy egy sarkot védtünk. ”Gyűjtsön össze, emberek, mert itt van a jó ér. „A játékvezető időigényesen nézte Youl azon döntését, hogy álljon meg és forduljon vissza, és megfelelő időben odaadta neki a második sárga anyagot.”

Wibbi csodái szintén belecsúsztak Cláudio Gameiro fülébe.Ez egy világkupán kvalifikációs összecsapás Portugália és Németország között, Berlinben, és Cláudio felveszi a történetet, miközben Rui Costa túl lassan lebegett a pályáról. „Néhány méterre a pályáról való távozás után egy dühös francia játékvezető, Marc Batta rohant Rui Costa felé, és megmutatta neki egy második sárga lapot. „Rui Costa helyettesítő nélkül 10 férfi és 15 perc maradt, miközben egy dühös francia játékvezetővel játszott Berlinben. Könnyű kitalálni, mi történt ezután?”

„Németország kiegyenlített, kettőt veszítettünk létfontosságú pontokra, és várnunk kellett 2002-ig Dél-Koreáig és Japánig. ”Segíthetsz? .

„A Franciaország kontra Argentína nézése közben észrevettem, hogy Franciaország kit (kék ing, fehér nadrág, piros zokni) a 90 fokkal elforgatott zászlójuk” – írja Ivor Leonard. “Vannak más olyan nemzetközi csapatok, amelyek kit zászlóiként viselik zászlóikat?” Facebook Twitter Pinterest Kylian Mbappé, a Franciaország lobogója ihlette készlet.Fénykép: Anthony Dibon / Icon Sport a Getty Images-n keresztül .com vagy tweet @ TheKnowledge_GU