Rafael Nadal kihúzza a királynőt, de ragaszkodik hozzá, hogy alkalmas lesz Wimbledonra

Nadal, aki vasárnap megnyerte a 10. francia nyílt versenyt, azt mondta: „Nagyon sajnálom, hogy el kell mondanom, hogy nem fogok játszani a Queen’s jövő héten. Reméltem, hogy néhány napot pihenünk, majd készen állok. De 31-én, és egy hosszú agyagbíróság után, Roland Garros összes érzelme után, és miután beszéltem a csapatommal és az orvosommal, úgy döntöttem, hogy testömnek pihenni kell, ha készen állok a Wimbledon játékra.

„Szomorú vagyok ezt a döntést meghozni, mert szeretem a Queen’s-t. 2008-ban nyertem a bajnokságot, és minden alkalommal, amikor a Queen’s játék után eljutottam a Wimbledoni döntőbe. ”

A bejelentés mindazonáltal meglepetés, és kétségbe vonja Nadal esélyeit harmadik Wimbledon-bajnokság elnyerésére.Fenomenális formában volt a kedvenc agyagán, és szinte rekordidő alatt szellőzött a kanapén, Stan Wawrinka-t elhúzva, mert három gyors sorozatban hat játékot veszített el, és nem mutatott nyilvánvaló fizikai szorongást.

A győzelmi sajtótájékoztatón utalt arra, hogy a fűszezon extra igényeket támasztott fel a térdére, amelyek hosszú karrierje során többször engedték le. Ha nem biztos abban, hogy részt vesz a bemelegítő versenyen, akkor Wimbledonban sokkal sebezhetőbbé válhat, mint azt korábban gondolták.

A Queen királyságának integritása azonban változatlan marad, az első világban Andy Murray elkötelezte magát a védekezés mellett. a címe.Wawrinka, az uralkodó US Open bajnok, a 2014. évi győztes Grigor Dimitrov és az előző évi második helyezett Milos Raonic minőségbiztosítási területen csatlakozik Juan Martín del Potro, Nick Kyrgios, Jo-Wilfried Tsonga, Marin Cilic és Tomas Berdych felé. Nagy-Britannia Kyle Edmund, a 44. világpálya első alkalommal került a sorsolásra, miután a No35 világbajnok Diego Schwartzman visszavonult a sérülésekből.

Roger Federer eközben tízhetes szünetből tér vissza. az európai agyagszakasz alatt felfrissültek Wimbledon számára, és kedden elmondta az ATP-nek, hogy elkötelezett a szezon hátralévő részének teljes menetrendje mellett. „Most gyakorlati világbajnok vagyok, és nem én akarok lenni.Bajnok akarok lenni a meccspályákon, ezért a szezon második felében rendes menetrend szerint járok. ”Lloyd új LTA főnöke a Murray sikerére összpontosít.

Scott Lloyd, egy korábbi tizenéves kortárs, a Lawn Tennis Association új vezérigazgatója. A 41 éves szabadidős ipari mágus januárban kezdi meg munkáját, de a tegnapi kinevezése után kitűzte széles körű céljait.

„Andy és Jamie Murray, Johanna Konta, Gordon Reid és mások jelenlegi sikere segít. inspirálhat egy teljesen új generációt, hogy ezt a nagyszerű sportot biztosítsák ”- mondta Lloyd. Jó junior volt, de úgy döntött, hogy üzleti életében, nem pedig a sportban folytatja karrierjét. Természetesen ő volt a törzskönyve.Apja, David kitűnő Davis-kupa játékos, később a Nagy-Britannia csapatkapitánya, nagybátyja, John pedig az Australian Open döntőse volt. az első fordulóban a Nottinghamben lévő Aegon Open-i mérkőzésük második sorozatában vezettek 6-4, 3-0, amikor a honfitársa egy napi láb sérülés miatt hívta. Heather Watson 6-2, 6-3-mal elvesztette a negyedik magot, Alison Riske-t.