„Ez elrobbant minket”: mennyire lángra kapott a középiskolás futballcsapat egyenlő bérlökése

Amikor az „egyenlő fizetés” éneke a Stade de Lyon környékén csengett, az Egyesült Államok női válogatottjának kampánya a világ legnagyobb szakaszaiban megmutatkozott.

Kevesen bár megjósolhatta volna a pillangóhatást Burlingtonban, Vermont városában, amelynek lakosságának hozzávetőlegesen 16 ezer fővel kell növekednie ahhoz, hogy megegyezzen a stadionba bepakolt létszámmal, hogy az Egyesült Államok legyőzze Hollandiát a vb-döntőn. a fizetéssel kapcsolatos vita harc a nőkért az egész világon | Suzanne Wrack További információ

De amikor a burlingtoni középiskola Helen Worden, a tömeg része Franciaországban, október 18-án South Burlington ellen három perc volt hátra, vad ünnepek voltak.Az ablakon át ment a terv, hogy felemelje a mezét, hogy felfedje az #EqualPay szlogenjét, amelyet az általuk forgalmazott és Bet365 alatta viselt ingeken díszítettek. Négy felkorbácsolta a meccsét és lefoglalták őket.

A hatás elektromos volt. “Spontán volt” – mondja a 16 éves Ruby Wool. „Három perc hátralévővel szereztünk gólt, annyira izgatottak voltunk, a tömegünk izgatott volt. A ref megkártyázott minket, valahogy tudtuk, hogy ez a túlzott ünnepléssel fog járni, de reméltük, hogy szándékunk megfelelő volt. ”

A csapat felülről lefelé támogatást kapott a tankerülettől és a középiskola, hogy megfeleljen az alulról jövő hatalmas támogatási hullámnak.

“Amikor megkaptuk a sárga lapjainkat, a tömeg elkezdett” egyenlő fizetést “kántálni” – mondja Wool. „Ugyanaz az érzés volt [ahogyan ők érezték a világbajnokságot].Úgy értem, kisebb méretben, de ugyanaz a fajta érzelem és érzés volt mögötte. ”

„ Csak az inspirál minket, ahogyan használják a platformjukat ”- teszi hozzá 14 éves csapattársa. Lydia Sheeser. „Nyilvánvalóan rendkívül jól ismertek az egész világon, és hírnevüket és sikereiket elnyerik, és minden lány segítése felé fordítják. A bérszakadék nem csak a sportban szenvedő lányokat érinti, hanem minden olyan nőt, akinek van munkája, aki nem kapja meg azt a fizetést, amit megérdemel. ” Facebook Twitter Pinterest Burlington vonat #EqualPay ingben. Fotó: Változtassa meg a történetet VT

Gyapjú, arra a kérdésre, hogy miért érdekli a középiskolás diákokat a nemek közötti bérszakadék, azt mondja: „Nagy példaképeink vannak Megan Rapinoe-ban és az USWNT-ben. Ők a jövőnk; reméljük, hogy egyszer ők leszünk. Futurisztikus gondolkodásunk motivált minket.A mostanit éljük, de Bet 365 változtatni akarunk a jövőnkért. ”

A játék előtt több mint 700 inget adtak el, és továbbra is gyártják és értékesítik őket. A férfiak önkéntes, 16% -os árrést adtak hozzá, hogy képviseljék a nemek közötti bérszakadékot Vermontban.

“Hihetetlen volt a reakció” – mondja Sheeser. „Messze meghaladja azt, amire számíthattunk, de a közösségünk nagy támogatást kapott. Összeálltak mögöttünk, a helyi főiskolai hallgatók eljöttek a játékunkra. Patrick Leahy szenátor és felesége, Marcelle mezeket vásárolt. És nemrégiben valami megdöbbentett bennünket, hogy Brandi Chastain és Mia Hamm tweeteltek rólunk, majd Billie Jean King.Ez elrobbant minket. ”A Fiver: iratkozzon fel, és kapja meg a napi futball e-mailt. “A pénzt részben ösztöndíjakra fordítják, hogy a fiatal lányok hozzáférhessenek a focihoz, és nem csak pénzt akarunk adományozni, hanem az időnket is” – mondja Sheeser. “Szeretnénk mentorprogramokat tartani velük. .Ezen új alapok beérkezésével ki kell derítenünk a dolgokat, de ez teljesen arra irányul, hogy segítsük a lányokat a) sportokhoz való hozzáférésben és b) megpróbáljuk megszüntetni a bérszakadékot. Facebook Twitter Pinterest A sárga lap, amely a Burlington kampány része.Fotó: Változtassa meg a történetet VT

Jessica Nordhaus, aki a szülő és a Change the Story része, egy olyan kezdeményezés, amelynek feladata a nők gazdasági biztonságának növelése az államban, és amely támogatja a játékosokat, a lányok akciója óriási hatása volt. “Már nem csak a bérszakadékról, hanem arról is, hogy a nemek hogyan befolyásolják az embereket minden területen, már beszélgetéseket váltottak ki” – mondja. “Országszerte a középiskolákban a híreket a polgári osztályokban mutatják be – ez valóban olyan lenyűgöző.

” Itt, Burlingtonban, egy nagy techcég egyik tulajdonosa beszélgetést folytatott a felvételéről. gyakorlatok, és hogy a nők ugyanolyan sebességgel tárgyaltak-e a férfiak, ezért örülünk, hogy ezek a beszélgetések zajlanak. ”

El tudták volna képzelni, hogy ez így fog elindulni? “Egyáltalán nem” – mondja Wool. „Úgy értem, hogy ez egy kis ötlet volt, amelyre a gyakorlat végén rátaláltunk, és arra gondolni, hogy ez az ötlet ekkora figyelmet keltett, nemcsak országosan, hanem nemzetközi szinten is?Csak túl vagyunk izgatottak. A tegnap játszott csapatnak #EqualPay volt a lábára festve. ”

Kicsi a szombati rájátszás negyeddöntőjük, de a kampányuk nem áll le. A beszélgetés bővítése és a lendület kiaknázása céljából sárga lapokat osztanak ingekkel, és az iskola büféjében hozták létre, hogy arra ösztönözzék az embereket, hogy írják le, mi okból „sárga lapot vennének”, és arra kérik őket, hogy fényképezzék le magukat. használja a #excessivecelebration hashtaget.