Chris Froome szerint szerencséje, hogy súlyos baleset után életben marad

A négyszeres Tour de France győztes kiszállt a motorjáról, és szerdán 37 mph-en a falba ütközött, miközben megvizsgálta az idő-próba szakaszát a Critérium de Dauphiné-ban. Számos törést szenvedett, beleértve a törött lábat, könyökét és több bordát, kiterjedt műtétet igényelve. Azt is jelentették, hogy Froome repedt nyakát szenvedett, hat hétig kórházban van, és várhatóan nem várható újra ebben az évben. A Lizzie Deignan két másodperc alatt átveszi a Női túra dicsőségét tovább.

szerencsés vagyok, hogy ma itt vagyok, és mennyit tartozom a verseny összes mentősének és orvosi személyzetének ”- mondta Froome. „Noha ez visszaesés és nagy jelentőségű, addig a jövőre gondolok.A felépülésnek hosszú út áll előttünk, de ez a felépülés most kezdődik, és teljes mértékben arra koncentrálok, hogy visszatérjek a legjobb tudásomhoz. ” Szent Etienne Egyetemi Kórházban, ahol kezelést kap.

„Nagyon köszönöm mindenkinek mindenkinek, aki a baleset óta legjobbakat kívánja nekem” – tette hozzá Froome. „Ez nyilvánvalóan nehéz idő, de az elmúlt három nap során sok erőt vetettem a támogatásból. A támogatás kiábrándítása valójában megalázó, és olyasmit, amire soha nem számítottam volna.

„Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak is, különösen Richard Usher [Team Ineos] orvosának és orvosi személyzetének, akik a baleset óta példamutatók.Ezenkívül hálás vagyok a sürgősségi szolgálatoknak és a Roanne Kórház mindenkinek, aki segített és stabilizált engem, valamint a Szent Etienne-i Egyetemi Kórház sebészeinek, orvosainak és ápolóinak, akik valóban túlmenték a kötelességszolgálatot. , amiért mindig is olyan hálás vagyok. ”

Froome levette a kezét a kormányáról, hogy orrát fújja, még mielőtt a szél szégyen destabilizálta a motorját. A falba zuhant, és eszméletét elvesztette.A briteket kórházba szállították, ahol azóta felesége, Michelle csatlakozott hozzá. Eközben a Wout Poels a Team Ineos-nak adott valamit ünnepelni a Dauphiné hetedik szakaszának megnyerésével, mivel a brit brit Yate elvesztette tapadását.

A holland hatalmas üvöltést bocsátott ki, amikor megnyerte a Montee de Pipay-t, miután áthidalta a vezető duót Jakob Fuglsang és Emanuel Buchmann az utolsó kilométeren, mielőtt a párot a célba vette. .

Az Astana Fuglsang eleget tett ahhoz, hogy a sárga mezét Yates-től nyújtsa be, aki a vasárnapi utolsó szakaszban nyolc másodperces hátránnyal kezdődik. Poels első futamának győzelme az ötödik, 28 másodperccel Fuglsang mögött helyezte őt. „Egész nap nagyon erősnek éreztem magam.A csapat csodálatos munkát végzett. “Eurosport UK (@Eurosport_UK)” Remélem, hogy figyeli, ez Chrisnek készült! ” A @WoutPoels Dauphine szakaszának győzelmét a @chrisfroome sérült csapattársának szenteli