Paul Pogba, az örök vándor: mi a problémája?

Gyakran ez a helyzet Pogbával. Az USA Torcy webhelyén korábban volt saját galéria, és a teljesen magyarázatlan okok miatt Pogbát nyilvánvalóan elhagyták. Röviden Pogba klubja volt Párizs külvárosában, amikor tinédzserként kezdték észrevenni. Aztán néhány hónappal később elment, és Le Havre-ra váltott. “Nem feltétlenül lepődtünk meg” – magyarázza az egykori elnök, Jean-Pierre Damont, “de kissé csalódott, hogy a tény után tudomást szereztem.”

Le Havre-t annyira ösztönözte Pogba manchesteri költözése. Az Egyesült Királyság panaszt nyújtott be a Fifának, és 2012-ben, amikor Pogba lerobbant az Old Trafford-i szerződésére, hogy aláírja a Juventust, az újabb kénes kilépés volt.Az Egyesült Államok meg volt győződve arról, hogy Pogba már régóta megállapodott a lépésben. “Nem hiszem, hogy egyáltalán tiszteletet mutatott nekünk” – mondta Sir Alex Ferguson. „Őszintén szólva, ha így folytatják, nagyon örülök, hogy távol van tőlem, tőlem.” Miért kivételesen David de Gea az Egyesült Államok számára és közömbös Spanyolország számára? | Ez azonban kissé félrevezető lehet, tekintettel arra, hogy két évvel ezelőtt Unitedben tájékoztatták, hogy nyitott a Manchesterbe való visszatérés gondolatára.

David Moyes, az akkori United menedzser is őt vonzza. De volt néhány olyan kérdése Pogbáról, amelyek a mai napig továbbra is relevánsak.Miért akart tudni, miért játszott már Pogba a világ két legnagyobb klubjában, mindössze 21 éves korában, és úgy döntött, hogy mindkettőt elhagyja? Mindig is lenne ilyen vándorlás? Pogba mindig úgy vélte, hogy megbeszélte a következő lehetséges lépését, vagy szembetűnő kapcsolatban áll más klubokkal, és ezek Moyes szempontjából vonzó vonások voltak. A felkínált ár meredek volt, 65 millió font, és Moyes vonakodott annyit költeni.

Gondolhatnánk arra, hogy veszteségét veszi figyelembe, szem előtt tartva azokat a traumákat, amelyeket Moyes a munka során tapasztalt.Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy teljesen tévedett Pogbát illetően, amikor annyi bizonyíték áll rendelkezésre, két évvel azután, hogy José Mourinho visszavitte őt Old Traffordba, amikor egy olyan játékos, aki az Egyesült Királyságot elhagyta semmiért, majd 89 millió fontért tért vissza pontosan ugyanaz.

Mit kellett volna például tennünk azokról a vékonyan álcázott megjegyzésekről, amelyek a franciaországi nemzetközi ügyekre vonatkoztak, amikor Pogbától megkérdezték a barcelonai neves érdeklődést, és alig lehetett volna több Nyilvánvaló, ha gondolatait a nyakában neon feliratból hirdeti. “A jövőm jelenleg Manchesterben van” – mondta. „Még mindig van szerződésem, jelenleg járok ott, de ki tudja, mi fog történni a következő hónapokban.”

Pogba már az elején egy angol újságírókkal zajlott egyet. Az új Premier League szezon napján az a tény, hogy ha igazi érzéseit fejezi ki, bírságot kapnak, és a németországi televíziós személyzettel folytatott beszélgetésével egyetértésben bólintott, amikor azt állították neki, hogy Mourinhoval és néha törékeny kapcsolattal rendelkezik.Facebook Twitter Pinterest Mino Raiola, aki 41 millió fontot tett ki Paul Pogba költözéséből a Manchester Unitedbe. Fénykép: Valéry Hache / AFP / Getty Images

Ismét Pogbának volt a színpadja, hogy megölje a kívánt javaslatot, hogy tisztázza, hogy boldog Manchesterben, és mondjon valami pozitív változást. Úgy döntött, hogy a másik irányba megy, és egyik tekintetben legalább nem akart mindenki hazugságot forgatni.De az interjúk következő fordulójában, 24 órán belül, csodálkoznia kellett az idején, amikor megjegyezte: „A pletykák pletykák – de nem én vagyok az, aki beszél.” Talán nem mindig, de ebben az esetben nagyon hangzott. mint egy balaklavat viselő ember, a bankrablás helyszínén, bankjegyekkel kitöltött zsebében, mondván a rendõrségnek, hogy a sarok melyik irányba menekült.

Talán azt is elfelejti, hogy csak néhány hónapok óta, amikor Pep Guardiola elengedte azt az állítást, hogy a játékos ügynöke, Mino Raiola megpróbálta rábeszélni a Manchester City-t, hogy tegyen ajánlatot Pogbára a januári átadási ablakban. Raiola később azt állította, hogy az nem igaz, és Mourinho azon ítélete volt, hogy „egyikük hazug”.Igaza volt, és biztos vagyok benne, hogy ha Guardiola és Raiola beleegyeznénk, hogy egy poligráfra szorítják, a legtöbben mindannyian ugyanezt gondolnák, kinek a tűje fogja nyújtani a legvadabb grafikont. a Chelsea-nál | Eni Aluko Bővebben

A Raiola részét ebben a történetben minden bizonnyal nem szabad alábecsülni, szem előtt tartva azt az elképesztő összeget, amelyet magának zsebzett – 41 millió font – a Der Spiegel újságírók, Rafael Buschmann kutatása szerint. és Michael Wulzinger a Labdarúgás szivárog: A labdarúgás piszkos titkai című könyvben – Pogba utolsó átutalása alapján.

Végül is így csinálják az ügynökök a legtöbb pénzt: csapkodnak a játékosok, igénylik a százalékukat és kihasználják az a tény, hogy az elit klubok az üzlet ezen oldalát szükséges gonosznak tekintik.Mint ilyen, érdemes lehet, hogy Raiola tárgyaljon egy újabb nagy pénzátutalásról, és ha ez így van, akkor már eleget tudnunk kellene annak módszereiről, hogy rájöjjünk, hogy általában megkapja az utat.

történet Zlatan Ibrahimovic, a Raiola másik ügyfele, arról szól, hogy néhány évvel ezelőtt meglátogatja a Juventus igazgatót, Luciano Moggi-t a szerződésének újratárgyalásáról. „Az udvarias dolgot akartam csinálni, úgy kezelni őt [Moggi] -val, mint a nagyszerű lövés. Az egyetlen dolog, hogy Mino volt velem, és Mino nem pontosan meghajol és kaparja. Dió. Csak belépett Moggi irodájába, és leült a székébe, lábával az íróasztalon, világszerte gondozás nélkül. ”Amikor Ibrahimovic elmagyarázta, hogy ez talán nem helyénvaló, Raiola azt mondta neki, hogy explimentákat távolítson el. Moggi bement.Volt néhány dühös szó, és egy órán belül Raiola rendezte a legjövedelmezőbb ajánlatot Juve történetében. “Tudtam, hogy ez a fickó tárgyalni tud” – mondta Ibrahimovic. „Ő volt a mester.”

Pogba esetében a leginkább kiábrándító rész az, hogy amikor Angliába visszatért, ez volt a bajnok legdrágább játékosa, és nehéz többről gondolni. a játékok összetörése, amikor teljesítette ezt a hírnevet. Hol lehet a szakmai büszkeség megmutatni, hogy ilyen hatalmas összeget érdemel? Ha nem prioritása az, hogy ezt a jogot megtegye, annak bemutatása, hogy Mourinho miért egykor a vállalkozás legjobb középpályájává nyilvánította őt, hogy eltávolítsa a listázatlan előadásokat, és mindennél jobban kezdje el státusának megfelelő módon játszani, mivel egy világkupát nyertes és az A kategóriájú szupersztár?Röviden, mi a problémája?

Ha a válasz Mourinho, akkor lehet, hogy némi idő elteltével megtudhatjuk, miért. Szomorúnak kell lennie, hogy úgy tűnik, hogy egy Pogba-ajándékkal rendelkező játékosnak nincs a szíve, és legfrissebb ajánlatainak emlékeztetnek Cristiano Ronaldo utolsó szezonjára Manchesterben, amikor ő is bőven világossá tette, hogy jobb kalandok vannak. volt másutt.A különbség az, hogy Ronaldo, Pogbával ellentétben, minden mást megelőzően megbizonyosodott arról, hogy ha az Egyesült Államoknak megvan a saját hírnevének fala, akkor a fotója azok között lesz, akik büszkén lógnak rajta. Bennell áldozatainak egyáltalán nem lesz lehetősége meghallgatni / p>

Az a hír, hogy Barry Bennell újabb büntetőeljárásokkal néz szembe, jó érzés, amikor áldozatainak nagyon sokai továbbra is teljesen meg vannak győződve arról, hogy az utolsó tárgyalás a leírt férfi által elkövetett bűncselekményeknek csak egy töredékére terjedt ki.

Bennell-et februárban elítélték és nyolc fiatal fiú megerőszakolása vagy megtévesztése miatt, a Manchester City és a Crewe Alexandra ifjúsági szegmenséből az 1970-es évek végén és a korai szakaszban. Az 1990-es években, és ha további vádak merülnek fel, a rendõrségnek az elkövetkezõ hónapokban várhatóan bizonyítékot kell továbbítania a Korona Ügyészséghez, azt feltételezik, hogy további kilenc panaszos bevonásával járnak.Ezek a vádok arra összpontosítanának, amit a legsúlyosabb állításoknak nemi erőszakkal kapcsolatos nemi erőszak helyett nemi erőszakkal kapcsolatos nemi erőszakkal járnak.

Ugyanígy, hol marad azok a sokan mások, akik kijelentettek egy olyan emberről, aki már Három börtönbüntetést töltött ki további 16 fiú elkövetése miatt?

Január óta 97 ember jelentette Bennell-et a rendőrségnek Andy Woodward 2016 novemberében a Guardianben készített interjújának hátterében. Crewe ifjúsági rendszere.Két másik személy 2015-ben jelentette Bennell jelentését – egy haldoklik, miközben várta, hogy az ügy bíróságra kerüljön -, és a tárgyalás utóbbi szakaszaiban megbízhatóan értesítést kaptam arról, hogy a nyilvánosság másokat is előhozott, 100-at meghaladó számmal. p>

Mégis, mit mond az angliai jogi eljárásról, hogy a bíróságoknak látszólag nincs módjuk kezelni az érintettek számát?

Amikor Larry Nassar, a volt USA A gimnasztikai csapat orvosát januárban 175 évre ítélték el, a michigani bíróság 156 áldozatának vallomásait hallotta meg. Bennell esetében legfeljebb a panaszosok csak egyötöde kaphatja meg a esélyét arra, hogy bíróság elé álljon.A többi körülbelül 80 eset NFA lesz – nincs további intézkedés – és még azt sem tudom elképzelni, milyen nehéz lesz az érintett emberek számára, vagy milyen pszichológiai károkat okozhat.

A kérdés inkább a bíróságoknál, nem pedig a rendõrségnél van, és az egyetlen biztató hír az, hogy Gary Cliffe, a Bennell City egyik rendszerében visszaélõ játékos egyik szándéka, hogy felvegye az ügyet, remélve, hogy vitát indít a tömeges jelentésekrõl, amikor Helen Newloveval találkozik. , az áldozatok biztosa, ebben a hónapban később. Ahogy Cliffe mondja: „Az összes túlélőt felkérték, hogy lépjen fel és tegyen jelentést az eseményről. A számukban megtettek.És most, hogy oly sokan hallani semmit sem fognak tenni róla, megdöbbentő. ”Száz jó ok, hogy ne vegyenek puntot a Watfordon.

Kétségtelen, hogy Watford csodálatosan kezdte a szezonot. , nyerték a megnyitó négy játékot, hogy csatlakozzanak a Liverpoolhoz és a Chelseához, mint a Premier League egyetlen csapatához, amely a nemzetközi szünet előtt kifogástalan rekordokkal büszkélkedhet. De még most ne váljunk túl szédülni. „Watford a következő Leicester?” Megszólalt az egyik bukmékeres sajtóközleménye, bejelentette, hogy lecsökkentte a Javi Gracia csapata nyereményjátékát. Kísértés? a szerkesztők válogatása heti e-mailben.