A Labdarúgó Liga azt várja, hogy a biztonságos státusz 2019-20 szezonra megengedhető legyen

A Labdarúgó Liga (EFL) elvárja, hogy a szurkolók a jövő évre ismét engedélyt kaphassanak az angol labdarúgás mind a négy osztályának meccseire.

A biztonságos helyzet kérdését megvitatják. A jövő héten a parlamentben a Liga vezérigazgatója, Shaun Harvey úgy véli, hogy a labdarúgó-érdekeltek és a szurkolók közötti konszenzus azt jelenti, hogy „logikátlan és elavult” az, hogy a kluboknak ne adjunk választási lehetőséget az alapjuk újbóli bevezetésére.

“Csalódást okoz, ha a jövő évre nem kerül sor jelentős sportfogadás vagy nagyobb mozgás irányába” – mondta Harvey. “Az, hogy addigra elérhető-ea rajongók számára az álló helyzet – meglehetősen szakaszos lehet. A klubok azonban meg tudnák kezdeni a helymeghatározás folyamatát.A 2020-21-es szezon kezdetéig az angol labdarúgás minden divíziójában való maradás reális cél. ”Kvíz: erről szól (a világbajnokság edzésének) alapja.

A Labdarúgó Liga régóta jóváhagyta a de ezen a nyáron egyre inkább vágyakoznak támogatására. Májusban megrendelte a Liga szurkolóinak felmérését, amelyben azt találta, hogy 94% -uk támogatja a klubok számára a választást.Most a Liga egyre magabiztosabbnak tűnik abban, hogy a kormány fenntartásait – amelyek ebben az évben elutasították a West Bromwich Albion kérelmét egy állandó online sport fogadás szakasz tárgyalására – vissza lehet vonni.

“Ez helyi kérdés” – mondta Harvey. „És úgy gondoljuk, hogy a jogszabályokat módosítani kell az egyes klubok és a helyi biztonsági hatóság csoportjai számára annak eldöntése érdekében, hogy az állást vissza lehet-e vezetni az adott stadionra, és milyen formában.Véleményünk szerint nem logikus és elavult az elmúlt 30 évben működő „mindenki számára megfelelő” megközelítés folytatása.

„Örülünk, hogy a kormány a közelmúltban lépéseket tett a Ezt felülvizsgáljuk, és folytatjuk az együttműködést az összes érintett érdekelt féllel, és adott esetben betekintést és sportfogadás útmutatást nyújtunk annak érdekében, hogy a jogszabályokat oly módon módosítsuk, hogy az minden fél számára előnyös legyen a játék érdekében. de nagyon óvatosan kell kezelni | David Conn Bővebben

A jövő heti vita a Westminster Hallban kerül megrendezésre, miután a biztonságos állást felszólító kormány petíciója több mint 100 000 aláírást felvetett. Ebben a hónapban a Munkáspárt dobta súlyát az ötlet mögött, és felszólított a törvény azonnali megváltoztatására.És a múlt héten a Premier League, amely korábban nem volt kötelező a kérdésben, csatlakozott a Labdarúgó Ligához, hogy választást kérjen.

Az EFL inkább nem használja a „biztonságos helyzet” kifejezést, azzal érvelve, hogy Az alapokon már biztonságos, és valóban jelenleg az 1. és a 2. liga liga engedéllyel rendelkezik.

“Ez nem biztonsági kérdés” – mondta Harvey. „Az állás biztonságos, és jelenleg 22 EFL-klubunk kínál teljes engedéllyel rendelkező állandó szállást a szurkolók számára sportfogadás mindhárom divízióban. Az itt vitatott kérdés az, hogy minden klubnak képesnek kell lennie arra, hogy a szurkolóknak azt a választást kínálják, amelyben a futballcsapat játékának figyelésekor ülnek vagy állnak, függetlenül attól, hogy milyen körzetben játszanak. ”