A Houston Dynamo viharba juttatja az US Open Cup címet, de vajon a trófea vigasz-díjat jelent?

Végül is ez a lényeg: dobogók és tűzijátékok, valamint egy nagy fényes trófea és a játékosok térdre süllyednek a végső sípnál, egyikük frusztrált arccal lefelé, a másik pedig mutatóujjával az ég felé mutat, egy köszönet gesztusával. istenség.

A vesztesek lefedik a füvet, hogy az alagút elnyelje, miközben a győztesek a fényszórók alatt ügetnek. Az egyik edző egy sajtótájékoztatón „szívszorítónak” nyilvánította a partit, amikor a sportfogadás szomszédos parti elindul, és a szénsavas dolgok fröccsöntötték a szekrényeket védő műanyaggal.

Az MLS korszakában az US Open Cup vált vigasztaló kupává egy sport-egyenértékű: „Sajnálom, fiam, nem vásárolunk neked kutyát – de itt van egy hörcsög, szinte annyira szórakoznak”. Pontosan ezért számít annyira.A bajnokság elérhető dicsőséget biztosít abban az időben, amikor a bajnoki cím egyre inkább igényesnek tűnik .MLS Ultras: műanyag wannabák vagy a virágzó bajnoki jel? Bővebben

Az amerikai labdarúgás és magának az Amerikának a történetét csak az Open Cup döntőseinek neveire pillantva veheti, mióta 1914-ben kezdődött: Bethlehem Steel a Pennsylvania ipari központjában; Holley karburátor, Detroit; a chicagói kőműves; Philadelphia Uhrik Truckers. Aztán, leginkább a második világháború után, egy olyan névsorozat, amely büszkén deklarálja a sportfogadás bevándorlók származását: Maccabi Los Angeles, New York ukránok, San Pedro Jugoszláv. És most az MLS márkatudatos, európaiak által befolyásolt szörnyetegei.Adja hozzá a Houston Dynamo-t a listához, miután szerdán a döntőben a Philadelphia Union ellen 3: 0-os győzelmeik voltak.

Az egyik rajongó Darth Vaderként öltözött rózsaszín cowboycsizmába. A jelmez metaforának bizonyult, ahogyan a texasi oldal könyörtelenül elfojtotta az ellenfeleket, akik a színpadra léptek olyan bizalommal, amely súlyosan helytelennek bizonyult. Egyik csapat sem nyerte meg az Open Cup-ot korábban; ez az ütés, az MLS 1996-os alapító szezonja óta a döntőben a legnagyobb győzelem az volt, hogy Philadelphia harmadik utolsó vesztesége volt az öt szezonban, és ez egyértelműen megsértette a játékosokat és edzőjukat, Jim Curtint.

Az Unió játszani 2010-ben, és soha nem nyerték meg az MLS címet; A Dynamo bajnokok voltak a bajnokok az első két évadban, 2006-ban és 2007-ben.Kevesen visszatérnék őket, hogy sportfogadás hamarosan ismét elnyerjék az MLS Kupát, annak ellenére, hogy Wilmer Cabrera oldala elérte a Nyugat-konferencia döntőjét 2017-ben. Houston nyugtalanság a bajnokságban az idei év során a mélyen a bajnokság utáni meglepetés utána aberrációnak tűnik. >

Tehát a szerdai győzelem mentési művelet volt, vitathatatlanul egy idénytakarékos esemény a Dinamo számára. Valami, amit szeretettel emlékezni kell, de ugródeszkának is kell tekinteni. „Azt mondhatjuk, hogy bajnokok vagyunk, és ez megváltoztatja az életünket, megváltoztatja a szellemiségünket, de lehetőséget ad arra is, hogy kijelentjük, hogy tudjuk, hogyan kell nyerni.És minden sport számára profi, fontos, hogy azt mondd, hogy tudsz nyerni, és nyertél valamit ”- mondta Cabrera újságíróknak.

Párhuzamok vannak egy még tiszteletreméltóbb hazai bajnoksággal, az angolokkal. FA-kupa, és nem csak azért, mert mindkettőt Philippe Senderos nyerte: most a 33 éves svájci középső hátoldalon felfüggesztették az FA-kupát az Arsenallal 2005-ben és a nyílt kupát a Houstonnal szerdán (bár az első félidőben sérült lett). .

Mindkettő a nemzetközi klubversenyhez vezet, szerény nyereményt és kapu pénzt ad ki, és csúszó skálán kalibrált presztízst kínál: minél közelebb kerülnek az edzők a döntőbe, minél jobban törődnek és annál erősebb a felállás. .

A Dynamo megszerezte a Concacaf Bajnokok Ligája kikötőhelyét és 300 000 dollárt nyereményt.Ez elegendő ahhoz, hogy fedezzék gólszerzőjük, Mauro Manotas éves fizetését, aki Bet365 sportfogadás kétszer találta meg a nettót az Unióval szemben. De az összeg csak valamivel több, mint két héten fizeti majd a tavalyi MLS-kupa győzteseinek, a Toronto FC-nek a Sebastian Giovinco-t.

Az Unió bérszámfejtése 9 millió dollár körül mozog, míg Houston bár székhelye az Egyesült Államok negyedik legnagyobb városa, és hét millió ember metróövezetéből származnak, a fizetésük kb. 6 millió dollár, azaz a legmagasabb a ligában (május óta). Mindkettő messze elmarad a legnagyobb kiadóktól, Torontótól, több mint 26 millió dollár mellett.

Az MLS haladása rontotta az alacsonyabb bajnoki klubok kilátásait az Open Cup megnyerésére – ami utoljára 1999-ben történt, amikor a Rochester Rhinos verte a Colorado Rapids.Bár a rájátszási rendszer bevezeti a kiesés elemet, amely növeli a felborulás esélyeit, logikus az MLS jövőjét elképzelni, ahol a tömeg méretének és a pénzügyi hatalom növekvő hiányosságai elősegítik az uralkodó szuperklubokat, amelyek szinteket és kiszámítható eredményeket hoznak létre benne, mint például a világszerte a legmagasabb osztályok.

Azoknak a látványosságainak, mint például a Dynamo és az Unió, egyre közelebb kerülnek az Open Cup kényelméhez, egy olyan versenyen, amely az MLS oldalának öt fordulóját sportfogadás veszi körül, hogy négy hónap alatt nyerjenek. és ritkán állítják az MLS legjobb csapata (és természetesen soha nem a kanadai klubok).A 2005-ös Los Angeles-i galaxis óta mindössze három MLS-kupa és az Open Cup páros létezik. Egyik sem volt. „Kár, hogy nyerj ezt a kupát és bajnok lehess” – mondta a dinamó veterán, DaMarcus Beasley. Végül is ez a lényeg.