A Bajnokok Kupa tisztviselői elismerik a Connacht döntő próbálkozásait a Wasps ellen

Ennek a meccsnek a visszavonása egy olyan verseny egyik legjelentősebb emlékére fog emlékezni, amely többet látott, mint a méltányos részük, de az Európai Szakmai Klub Rögbi tisztviselői elismerték, hogy nem kellett volna eljutniuk az utat. Connacht nyerte el, amikor a 80 perc elteltével megérintette a büntetőt, és a következő sorozatot hajtott végre egy kísérlet után, melynek a konverziója egy híres győzelmet aratott a hazai csapat számára, így a 2. medencét háromirányú nyakkendővel zárta, és két megmaradt körrel .Connacht Naulia Dawai és Jack Carty megragadják az utolsó gesztusokat, hogy megnyerjék a Wasps-t. Tovább

De a Connacht-nak nem szabad engedélyt kapnia a sorrendben.

Jérôme Garcès, a játékvezető visszavonta a mérkőzéstől a 74. percben, a sérüléstől, és helyettesítette az asszisztens, Mathieu Raynal.Az utóbbi egy tesztbíró, aki a nyáron a Raynal első nagy nemzetközi, Írország első tesztjén Dél-Afrikában küldte ki a CJ Standert, amelyet Írország nyert az esélyekkel szemben. A múlt hónapban Chicagóban is felrobbantotta a sípot, amikor Írország megverte az összes feketét, de nem olyan tapasztalt, mint Garcès. Itt, a Connacht öt ponttal elhaladva, pontosan a 80. percben ítélte oda a hazai csapatot. Amikor John Muldoon, Connacht kapitánya megkérdezte, hogy el tudnak-e menni a sarokba, Raynal azt mondta nem, mert az idő megállt. Muldoon tiltakozott, hogy a legfrissebb törvények lehetővé teszik, hogy ha a büntetés időnként megérintésre kerüljön, akkor a sorrendet kell venni.Raynal úgy tűnt, hogy megváltoztatta a fejét, és egyetértett abban, hogy Connacht végül is rúghat a sarokba.

Jó volt az első alkalom, és nem engedhette volna meg a sorrendet. Az új Muldoon törvényeket a következő évben próbálják meg próbálni, január 1-jén lépnek hatályba a déli féltekén és augusztus 1-jén az északon.

Egy nyilatkozatban az EPCR megerősítette, hogy Raynal tévedett. „Az asszisztens játékvezető büntetést adott Connacht-nak az idő letelte után. Connacht megérintette a labdát, és az eredményül kapott sorrendből a konvertálás megpróbálta megnyerni a játékot 20-18.Az idő elteltével azonban a Connacht-nak nem szabad engedélyt kapnia, hogy a kiindulási dobást bejusson, amint a labdát megérintették, amint azt a World Rugby törvényjogának 5.7 (e) törvénye előírja.

Az EPCR is megerősítette, hogy az eredmény áll. Ha Raynal megragadta volna a kezdeti értékelését, Connacht képes lett volna büntetni a büntetést, vagy megválasztott volna egy sztrájkhoz, és lehet, hogy egyébként is megpróbált egy megpróbáltatást próbálni, bár a siker esélye kisebb lett volna. az, hogy Connacht vezetett egy újabb kísérletet egy próbára, amit Naulia Dawai, a Fidzsi-szigetek előremutatója, a Connacht debütált. Ez 18-18-ban köti össze a pontszámot, két megpróbál egy darabot egy lenyűgöző versenyben, amely most a drámai diplomát szerzett.Jack Carty, az egyetlen repülési fele és a kapu összekötő Connacht a sérülési válság közepén állt rendelkezésre, az átszállás befejeződéséig lerakta a helyszínről a konverziót.

Az eredmény a 2-es medencét életben tartja , de a Wasps megtartja az előnyt. 13 ponton kötődnek Connachthoz és Toulouse-hoz, de senki sem tudja felújítani őket, ha maximális pontot vesznek a fennmaradó mérkőzéseikkel, otthon Toulouse-ba és Zebre-be. Connachtnak több pontot kellene vennie, mint Wasps a Zebre-i otthonról és Toulouse-tól, hogy a helyszínre vezesse őket. Holtverseny esetén az első döntő kritérium a mérkőzéspontok a kötött csapatok közötti játékokban. A darazsak mindkét Connacht mérkőzésből bónuszpontokat vettek, így 6-4.Toulouse még mindig a vadászatban van, de játszották a Zebre „jokers” -üket.

De mindig tény, hogy a Wasps valószínűleg megnyerte ezt a meccset, és így a pólus pozícióban van egy otthon számára negyeddöntőben, de egy játékvezetőnek, aki egy helyes döntésről beszél, egy játékos. Ez egy nehéz felhő, amely a Raynal feletti, és az idei verseny integritása.