Olivier Giroud utal az új Arsenal szerződés aláírására

A franciaországi bajnokság napján a West Bromwich Albion ellen nyert a győztes, hogy megszüntesse az Arsenal két mérkőzést elvesztő sorát az első Premier League szezon kezdetén. Ez azt jelentette, hogy Giroud már az idén elért három indulásban ért el, miután novemberben megtalálta a Ludogorets és a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája kapcsolatait.

A 30 éves a régi szerződés a következő szezon végén lejár, és az Arsenal vezetője, Arsène Wenger korábban arra kérte a Giroudot, hogy írjon alá egy új ügyletet.A franciaországi jelentések ebben a hónapban azt mondták, hogy már meghosszabbította a szerződést, de a Montpelliertől 2012 júniusában vásárolt játékos tagadta ezt. „Az emberek azt mondták, hogy új szerződést írtam alá” – mondta. „Ez nem igaz, de hamarosan.”

Mivel Danny Welbeck visszatért a teljes képzésbe, és Lucas Pérez is visszatért a sérüléshez, az Arsenal jelenleg sok támadó lehetőséget kínál, bár Wenger úgy döntött, hogy használja Sánchez központi szerepet tölt be a szezon nagy részében. Annak ellenére, hogy vezetője megpróbálta megmagyarázni a chilei döntést, Giroud elismerte, hogy nehezen lehet olyan sokáig eltölteni a helyettesítő padot, amely korábban az első választásnak bizonyult.

„Ez az, hogy a magas fókusz.Mindig keményen dolgozzon az edzésen – mondta. „Beszéltem a főnökkel, pár megbeszélésünk volt, és elmagyarázta nekem, hogy miért nem jártam túl sokat ide. De a futball örök új kezdet, amint azt mondtam, és mindig meg kell tartanod a hangsúlyt és várnod kell az idődre.

“Ma játszottam, megpróbáltam mindent megadni a csapatnak, és remélhetőleg a dolgok megváltozik számomra. De mindaddig, amíg a csapat jobb lesz, boldog vagyok, és öt éve vagyok a klubban, és folytatni akarom. De látnunk kell, több játékidőre van szükségem, de a jövőben látni fogjuk.A legjobb az, ha a Chelsea-n belül maradunk. a távollétében.Miután visszatért a szezon előtti későn, miután segített Franciaországnak elérni az Euro 2016 döntőjét, szeptember végéig három helyettesítő fellépésre korlátozódott, mielőtt a cirok sérülése arra kényszerítette őt, hogy további négy hetet hagyjon.

Most Giroud reméli, hogy a West Brom elleni küzdelem fordulópont lesz az Arsenal szezonban, Wenger oldalán kilenc ponttal a vezetők mögött, Chelsea, majdnem a fele a szezon befejezésének ellenére, annak ellenére, hogy szeptember végén Antonio Conte 3-0 oldalát verte. p>

„Egy kicsit későn jöttem vissza az euróból, és jó volt a testemnek, mert pihenni tudtam, de nem volt jó nekem, mert a csapat jól járt, és egy másik csatár is jól járt el” – mondta.

„Ez a szezon nehéz volt, mert másfél hónapig is megsérültem, így nem volt könnyű.Nem akarok túl sokat beszélni rólam, de ez egy nagy nap volt számomra, hanem fordulópont a csapat számára, mert ha nem nyerünk, bajban lennénk. Mindig igyekszünk pozitívak lenni és tartani a hitünket a játékunkban, folyamatosan folytatni és hinni, és annak a napnak a végén, amelyik fizetett.