Mesut Özilnek kritikát kell várnia Németország nyugdíjazása után – mondta Unai Emery

Unai Emery szerint Mesut Özilnek „meg kell élnie” azt a kritikát, amelyet továbbra is Németországban kap, miután a nemzetközi labdarúgásból való kilépéséről döntött.

Özil a múlt hónapban bejelentette, hogy soha nem fog játszani a ismét a nemzeti válogatott, mindaddig, amíg a Német Labdarúgó Szövetségben (DFB) folytatta azt, amit rasszista gyakorlatnak tartott. Özil észrevételeit kielégítette az ország labdarúgó-létesítményeitől való visszaélés, köztük Uli Hoeness, a müncheni Bayern elnöke, aki ezen a héten azt mondta, hogy Özil kevésbé futballista, mint „forgalomba hozott termék”. tiszteletlenség ‘Olvassa tovább

Emery Özil a „család” része.Úgy ígéretet tett, hogy támogatja a középpályát – az Arsenal öt kapitányának egyikét a szezonban -, miközben a nyugdíjazás körül zajló vihar folytatódik. A menedzser ugyanakkor azt is elmondta, hogy a kritika megegyezik egy tekintélyes klubban zajló kurzusokkal, és Özilnek ezzel foglalkoznia kell.

„Azért vagyunk itt, hogy segítsünk neki” – mondta Emery. „Mi vagyunk a családja, és [a klub] az otthona. Pályafutásunk során, mint edzők és játékosok, kritikát fogunk kapni. Ha jól csinálunk, ők is rólunk beszélnek. Szokásunk, hogy kritikusok legyenek. De mi profi vagyunk. Ezzel kell élnünk. Itt [az Arsenalban] szükségünk van és szeretnénk segíteni neki. ”

A németországi lebonyolító világkupa után Özil júliusban bejelentette nyugdíját.A szociális médiabe tett magyarázó nyilatkozatban azonban a játékos kifogásolta a média, a szponzorálási partnerek és – ami a legerőteljesebben – a DFB magatartását illeti, ahogyan ő kezeltek a világkupához vezető hetekben.

< p> Özil, aki a török ​​bevándorlók leszármazottja, azt mondta, hogy célpontjává tették, miután fényképezték Recep Tayyip Erdogan török ​​elnökkel együtt. „A DFB elnöke, Reinhard] Grindel szemében – írta -, német vagyok, amikor nyerünk, de bevándorló, amikor veszítünk.Nem fogok többé bűnbánatot viselni azért, mert ez az inkompetencia és az, hogy nem képes megfelelően elvégezni a munkáját. ”Fiver: iratkozzon fel és kapja meg napi futball e-mailünket.

Grindel azt mondta, hogy ő és a DFB kezelhettek volna a fényképtel kapcsolatos viták jobban, de „hevesen elutasították” a rasszizmus vádját. “A DFB értékei szintén az én értékeim” – mondta. „A sokféleség, a szolidaritás, a megkülönböztetésmentesség és az integráció mind olyan értékek és meggyőződések, amelyek nagyon közel állnak a szívemhez.”

Az Özil döntésének vitája továbbra is a szülőföldjén jár, egy másik német emigráns, Jürgen Klopp , szintén a játékos védelmére jött. “Ez egy klasszikus példa az abszolút téves információkra és természetesen a teljes hülyeségre” – mondta a Liverpool menedzserének a német Sport1 televíziós csatorna.