A Liverpool tulajdonosa, az FSG ragaszkodik ahhoz, hogy a klub ne legyen eladó, de nyitott a beruházásokra

A Liverpool tulajdonosa, a Fenway Sports Group továbbra is nyitott az új külső beruházások előtt, de határozottan továbbra is azon az állásponton van, hogy a klub nem eladó.

Részletek merültek fel az Abu által javasolt 2 milliárd font összegű vételi ajánlat miatt. A dhabi székhelyű Sheik Khaled Bin Zayed al-Nehayan, a Manchester City tulajdonosának unokatestvére, Sheik Mansour, a Daily Mail.Premier League csapata hírek szerint, a Bundesliga elindul: a hétvégi labdarúgó-visszaszámlálás – élőben!Bővebben

A Press Association Sport azonban megérti, hogy az érdeklődés – az FSG által az utóbbi években alkalmazott számos megközelítés – nem ment át az állatorvosi szakaszon, mivel nem tartották sem hitelesnek, sem pedig érdemeseknek mutatkoztak rá.

„Az FSG egyértelmű és következetes volt: a klub nem eladó” – mondta a Liverpool nyilatkozata. „De amit a tulajdonjog ismételten egyértelműen és következetesen mondott, az az, hogy a megfelelő feltételek mellett fontolóra vesszük a kisebbségi befektető felvételét, ha egy ilyen partnerség előmozdítja üzleti érdekeinket egy meghatározott piacon és a folyamatos A klub és a csapat fejlődése és növekedése. ”

Az FSG látta, hogy a Manchester City milliárdos tulajdonának támogatása ellenére előnyös befektetési lehetőségeket nyitott meg, miután egy 13% -os részesedést eladtak egy kínai konzorcium 2015-ben 265 millió fontért.

Az FSG a new yorki székhelyű Allen & Company befektetési bank szolgáltatásait használja a kapott kamatok ellenőrzésére és kiszűrésére, és ez a megközelítés nem különbözött egymástól.Nyilvánvalóvá vált azonban, hogy az érdeklődés nem életképes, mivel a pénzeszközök igazolása nem érkezett, vagyis a megközelítés soha nem ment a bankkal folytatott megbeszélés szakaszára, és a javaslatokat nem terjesztették az FSG fő tulajdonosára, John Henryre és más kulcsfontosságú személyekre Tom Werner, a Liverpool elnökének és az FSG elnökének, Mike Gordonnak.

Az FSG jelentős befektetéseket tett a klubba azóta, hogy 2010 októberében vásárolta meg a klubot 300 millió font értékben, az Anfield fő standjának 115 millió font összegű átalakításával, 50 millió font elkötelezettség egy új edzőpálya felépítésére, amely Jürgen Kloppot hatéves szerződéssel biztosítja 2016-ban, és egyedül ezen a nyáron 170 millió fontot költ az átutalásokra.