Felfújja a NOB-t, mivel Calgary a legújabb város lesz, amely abbahagyja a 2026-os téli olimpiát

Calgary 2026-os téli olimpia rendezvényére kedden tagadták meg azt az időpontot, amikor a helyi szavazók nem-kötelező népszavazáson „nem” -t mondtak. A nem hivatalos eredmények azt mutatták, hogy 56% -uk szavazott az olimpia ajánlatai ellen. Az eredmények azt mutatták, hogy a 767 734 választható szavazó közül 304 774 leadott szavazaton és 171 750 szavazó szavazott az olimpiai ajánlat ellen.

A városi tanács várhatóan hétfőn fogja megbeszélni az eredményeket, ám az ajánlat halottnak tűnik. A tanács már szkepticizmust mutatott: a 15 tagból nyolc szavazott a múlt hónapban a nyilvános szavazás lecsökkentésére. Tíz szavazat szükséges ahhoz, hogy a szavazás ne kerüljön sor. „Az olimpia halott”: Szeretne már valaki fogadó városnak lenni?Bővebben

A vereség hatalmas csapást jelent a Nemzetközi Olimpiai Bizottság számára, amelynek csak két hivatalosan jelölt jelölt van: Stockholm, valamint Milánó és Cortina D’Ampezzo közös olasz ajánlata. Mindkét ajánlat ellenzéki és finanszírozási problémákkal is szembesül. Három másik város távozott az év elején: Sapporo Japánban; Sion Svájcban; Graz Ausztriában. A múlt hónapban a NOB megszüntette a törökországi Erzurumot.

A NOB hasonló helyszínen maradt a 2022. évi téli olimpián, amikor számos ajánlattevő visszavonult.Csak két valószínűtlen város fejezte ki végső érdeklődését: Peking szűk mértékben nyerte meg a NOB szavazását Kazahsztán Almtayja felett. ”- nyilatkozta a NOB. „Csalódás, hogy az olimpiai játékok szervezésének sportos, társadalmi és hosszú távú előnyeivel kapcsolatos érvek nem befolyásolták a szavazást.”

A kanadai olimpiai bizottság egy nyilatkozatában kijelentette, hogy csalódott az eredmények. .Calgary volt az 1988-as téli olimpia házigazdája. “Az a lehetőség, hogy Kanadába fogadjuk a világot, ahol az emberek megtapasztalhatják a játékok egyesítő erejét, és nemzetünk béke- és befogadási kultúrájában, számtalan előnyt jelentett volna mindenki számára” – mondta a nyilatkozat. “Ez egyedülálló lehetőség lett volna a kanadaiak számára, hogy vezetők legyenek a játékok megújított jövőképének ígéretének teljesítésében.”

Az eredményeket péntekig nem hivatalosnak nyilvánítják, de az ellenzék már ünnepelt . “Úgy gondolom, hogy az embereknek eleget tettek a létesítményből, és elmondták nekünk, mit kell tennünk, mit kell gondolni” – mondta Sean Chu helyi tanácsos.

A 2026-os házigazdát a NOB a svájci Lausanne-ban, június 24-én tartott szavazással választja ki.