A képviselőknek a kulcsfontosságú kérdésekre kell kérniük a Brailsfordot a Team Sky és a dopping használatáról

Mindig volt ellentmondás az Égbolt kép nyilvános vetülete között – marginális nyereségek, nem kanyarodott kő, dicsőség a dicsőségben – és a látszólagos szervezeti káosz alatt. De amikor Brailsford és az egykori jobbkezes férfi, Shane Sutton hétfőn szembesülnek a parlamenti képviselőkkel, a kérdések egy lényegesebb kérdésre fognak fordulni: hogy a brit kerékpározás és a csapat-égbolt követte-e a doppingellenes kód betűjét és szellemét. a stout védelem, de a kérdések lógnak a levegőben Tovább

A tét drámai magas. Brailsfordnak fel kell ismernie, hogy ez az idő a kemény tényeknek, nem pedig pszeudo-tudományos pálcának. A képviselőknek meg kell dobniuk a fanboyismot a legközelebbi szemetesbe, és a folyamatos és intenzív ellenőrzésre kell koncentrálniuk.Ebben a szellemben itt 10 kérdés van, amiket Brailsford és Sutton felkérnek, amikor megjelennek a kultúra, a média és a sport kiválasztó bizottság előtt:

Ez a hazugság-érzékelő alapvonalának felel meg. Nyitottságuk – vagy idegességük – a képviselőknek egyfajta értelemben fogják érezni, hogy mennyire fognak együttműködni.

Ez törvényes, és nem igényel terápiás felhasználási mentességet. Ez azonban lehetővé teszi a lovasok számára, hogy csökkentsék a súlyt, miközben az erőt és az erkölcsi határokat fenntartják.Végül is, a Mouvement pour un Cyclisme Crédible, egy önkéntes csoport, amelyet a Sky nem volt hajlandó csatlakozni, kérte, hogy az UCI és a Világ Doppingellenes Ügynökség megtiltja a kortikoszteroidok használatát.

A korábbi csapat Sky Jonathan Tiernan-Locke versenyző azt állította, hogy a Team Sky és a brit kerékpáros doktor Richard Freeman tramadolt ajánlott, miközben Nagy-Britanniát képvisel a 2012-es Road World Championships-ben, és hogy „szabadon kínálták”. táska ügyben dobott benzint tűzre Tovább

Az égbolt rendkívül szegény volt 2010 előtt, az első szezonban, annak ellenére, hogy Brailsford bemutatta egy kis nyereségű akkumulátort. Szóval mi változott?És ha Brailsford vagy Sutton valaha is elmondta: „a gyenge előadások nem folytathatók, akkor nyerni kell, vagy a pénzt el kell távolítani, és a szponzorálás visszavonásra kerül”? nem érezte annak szükségességét, hogy a kábítószert a 2009-es vagy 2010-es túrák előtt vegyék. Az önéletrajzában Wiggins ragaszkodott hozzá, hogy életében és jó egészségében legyen – csak ebben az évben azt állította, hogy valójában „nagyon küzd” a pollenallergiával.

Hihetetlenül még mindig nem tudom, annak ellenére, hogy a British Cycling ragaszkodik ahhoz, hogy a csomag nem tartalmazza a triamcinolont.Ha tudja ezt az információt, biztosan azt mondhatja, hogy mi volt a csomagban?

Hihetetlen, hogy Brailsford, az a brit kerékpáros és csapatvezető ilyen hosszú ideig tartó parancsnoka, ez rossz.

Mit csinált pontosan? A hatjegyű összegek jelentése pontos?És elvette a brit kerékpározás feladatait, amelyekért az állami pénztárcáját fizették?

Érdemes felidézni Rod Carr, az Egyesült Királyság sportjának székét. „Ha a British Cycling-nél problémák merülnének fel, alapvetően aláássa mindent” – mondta. „Ha az emberek nem hiszik el, hogy mit látnak a pályán, ha a dolgok úgy készülnek, ahogyan a közönség szerint nem megfelelő, akkor ez nagyon rossz hír.”

Ahogy felkészül az arcára a parlamenti képviselőknek, talán Brailsfordnak meg kell fontolnia egy hónappal ezelőtt a szóban forgó szavakat. „Az átláthatóság iránti igény egyre növekszik, és ezt igyekszünk átfogni” – mondta. Még mindig van idő, hogy eleget tegyünk ezeknek az eszméknek. Az idő azonban gyorsan elfogy.