Royal Ascot 2019: Nicola Currie jó tét a 32 éves női aszály megszüntetéséhez

Szembenézve kissé kínos a Flat racing showpiece rendezvényeinél. Még Hayley Turner, aki kétszer lett az első csoport egyik győztese és a legsikeresebb brit női versenyző, több mint 800 győztes volt a nevén, kihagyta a Royal Ascotot, bár 2010-ben az Albany Stakes-ben Margot Did győztes mögött fejezte be a fejét. .

Hollie Doyle volt a második helyezett a tavalyi Sandringham Handicap versenyen, míg Josephine Gordon, a 2016-os bajnok-tanuló, két hosszú idõszakban fél hosszúságú Betclic másodpercet tett a Steady Pace-n a Wokingham-ben. : A Fleeting hozzátette O’Brien erős csapatához, a Royal Ascot-hoz. Bővebben

De ezek nagyon kivételek. Összességében 1989 óta a Royal Ascot 115 futóját nők lovagolják, és 10 készítette a keretet, átlagos induló ára 42-1.Még ez a szám is elrejti a legtöbb futónak a nők által az ülésen elsajátított valódi esélyét.

Margot Did erős volt a 7-1-es fogadásoknál, míg a Dream Castle, a 2017-es Jersey Stakesnél, 9 2 lövés Gordonnak, aki szintén délután 6-1-es favoritot indított a Sandringham Handicap-ban. A fennmaradó részek többsége azonban gyakorlatilag nem volt hoper. A női versenyzők nem lovagolnak a győztesekkel az ülésen, mert ezek nagyrészt nem kapnak reális lehetőségeket. egy újabb példája a szexizmusnak a Betclic találkozón, amelyen néhány évvel ezelőtt a királyi házban a nőknek feltételezték, hogy csak férjük függelékei, amikor a jelvényükön a nevek szerepelnek.Mielőtt bármilyen következtetésre jutna, fontolja meg ezt: az ország férfi zsokéjeinek nagy többsége soha nem kap tisztességes esélyt a Royal Ascot győztesének lovagolására sem. Facebook Twitter Pinterest Gay Kelleway továbbra is az egyetlen női zsoké, aki regisztrált győzelmet a Royal Ascot-n. Fénykép: PA

Ugyanez vonatkozik az gyakornoki zsokékra, még a legjobbak közül is, akiknek igényei nem garantálják a hátrányos helyzetben való utazást, mint másutt lenne.

Az elmúlt 15 évben a brit hátrányos helyzetű lovak körülbelül egyharmadát lovas lovagolta az elmúlt 15 évben. Ugyanebben az időszakban a Royal Ascotnál a hendikep-túrák 7% -a – összesen 217 – igénylő zsokéra ment, és öt nyertes.Ezek között volt a jövőbeli Derby-győztes, William Buick, aki utólagosan nagyon jó értéket képviselt a Sötét rakéta elleni 5 font súlyú követelésért a 2007-es Wokinghamben.

Lényegében csak az elit lovasok – egy tucat a leginkább – akik teljes kirándulási könyveket kapnak a Royal Ascot-nál, ahol a lovak versenytől versenyre változnak, de a zsokék nem. A jelenlegi helyzetben egyetlen nagyobb istállóban nincsenek női lovasok, és mindaddig, amíg ez nem változtatja meg a következő nőt, aki a királyi ülésen győztesként lovagol, valószínűleg gyakornok lesz, akinek az összes Betclic kártyája az egyik hátrányban esik. Rövid útmutató a Royal Ascot tippei Show Hide

Időnként kissé furcsának tűnt, de három győzelme formája szilárd, és a múlt hónapban a Heron Stakes-ben részt vett.Frankie Dettori valószínűleg túl társa, Too Darn Hot, de nagyon megbánhatja.

A tavalyi Melbourne-kupa győztese, de még mindig csak négy és csak kilenc indul versenyzői karrierjében. Még fejlesztési lehetőségek állnak rendelkezésre, márciusban a Meydan nyertes formájában visszatért, és kevés megtalálható a Stradivarius-szal az űrlapon. Hasznos volt ez? Köszönjük visszajelzését.

10 évig tarthat – vagy esetleg néhány napig is eltarthat.Nicola Currie jelenleg a vezető női tanuló, és úgy tűnik, hogy az egyik legjobb esélye egy női lovasnak a többéves találkozón Jamie Osborne Raising Sand fedélzetén, a szerdán a Royal Hunt Cupon.

Ez az egyik A hét legversenyképesebb eseményei és a sorsolás szintén szerepet játszhatnak, de a Raising Sand annyira megy neki, hogy a jelenlegi 12-1 esélye túlságosan nagynak tűnik. Lovak beszéde: John Gosden a Too Darn Hot-ot készítette Royal Ascot Bővebben

Ascot szakember – alig vezet máshová -, és meggyőző két hosszúságú győztes volt hét furulong több mint 100 000 fontos versenyén tavaly októberben. A Raising Sand szemeiben debütált a szerdai versenyre, amely erőteljesen a Victoria Cup negyedik helyezettjévé vált.Currie jól ismeri őt, miután az utóbbi négy rajtján lovagolta őt, és élő esélye van arra, hogy megduplázza a győztes női versenyzők számát az ülésen.

Ez egy másik jele a Royal Ascot versenyének mélységéről. hogy még olyan népszerű és bőséges zsokéknek, mint a korábbi bajnok, Jim Crowley, csak öt győztes van a találkozón, amelyek közül az egyik a 33-1 esélyes Bacchus volt a tavalyi Wokinghamben.

jó kezdetre azonban, a Anneash Queen-nál a Mustashry-n keresztül, és valódi reményei vannak a nyitónapi dupláról, ha Battaash a legjobb formájába kerül a King’s Stand-ban.

King of Comedy nagyon hasonló profil a Parole nélkül, John Gosden 12 hónappal ezelőtt a St James’s Palace tétjeinek győztese, és érdemes körülbelül 6-1-re támogatni a Phoenix Of Spain és a Gosden Too Darn Hot ellen a játékversenyen az első napon.

A Sea Of Class remélhetőleg készen áll arra, hogy közel kerüljön a legjobbahoz szerdai színpadon, a Wales herceg tétjein, míg a Cross Count Er, a Melbourne-kupa győztese, komoly és progresszív ellenfélnek bizonyulhat a Stradivarius számára a csütörtök aranykupájában.Ghaiyyath visszatérhet a szombati Hardwicke-be. Rövid útmutató a vasárnapi versenyre vonatkozó tippek a Show Hide

-ért