Infantino szerint a Fifa elhalaszthatja a nemzetközi mérkőzéseket a koronavírus felett

A Fifa elnöke, Gianni Infantino nem zárja ki a nemzetközi mérkőzések elhalasztását, mivel a koronavírus kitörése továbbra is eszkalálódik. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség Testületének szombati rendes közgyűlése előtt Belfastban folytatott beszédében az Infantino azt mondta, hogy a Fifa megtesz minden szükséges intézkedést. több mint 1000 ember, míg Olaszországban öt Serie A játékot zárt ajtók mögött játszanak. A japán és a dél-koreai bajnokságot a hét elején elhalasztották. A koronavírus: a terjedés és a hatás kockázata jelenleg „nagyon magas globális szinten”, figyelmezteti a WHO – a legfrissebb frissítéseket. Bővebben

Infantino mondta: „A A személyek sokkal fontosabbak, mint bármely futball játék.Ezért kell megvizsgálnunk a helyzetet, és remélnünk, hogy az csökkenni fog, nem pedig növekszik. Jelenleg úgy tűnik, hogy továbbra is növekszik. Ha a játékot el kell halasztani vagy néző nélkül kell lejátszani, Bet365 amíg a vége nem lesz, akkor ezt át kell mennünk. ”

Az Infantino reméli, hogy a jövő hónapban a nemzetközi barátságos mérkőzések folytatódnak, mondván:„ Nem zárom ki bármi ebben a pillanatban. Remélem, soha nem kell belemennünk ebbe az irányba. Úgy gondolom, hogy mindenesetre nehéz lesz globális tilalmat megtenni, mivel a helyzet valóban eltérő. ”

Nem tudta elképzelni azt a helyzetet, amikor nagy számú mérkőzést zárt ajtók mögött játszanak. “Nem hiszem, hogy fenntartható, de ez az én személyes véleményem” – mondta Infantino. „Minden versenyszervezőnek el kell döntenie, mi a legjobb neki.Rövid távon megoldás lehet a továbblépéshez, de el sem tudja képzelni néhány hónapos versenyt, amelyben több mérkőzést zárt ajtók mögött játszanak. ”

Időközben a koronavírus elkapásának veszélye rábeszélte Newcastle-ot hagyjon fel egy áhított reggeli rituálét. A játékosok megszokták, hogy mindennap kezet ráznak Bet365 minden csapattársukkal és a társalgó munkatársaival, amikor összeállnak edzésre, de a gyakorlatot ideiglenesen orvosi tanács alapján megállították. mindenkivel, amint minden reggel találkozunk – mondta Steve Bruce, amikor felkészült a szombati otthoni Burnley-meccsre -, de ezt a kluborvos tanácsán megállítottuk.

„Szerencsére , van egy kiváló orvosunk, és ő folyamatosan tájékoztatni fog minket arról, hogy mit kell tennünk.Olyanok vagyunk, mint mindenki más, a TV-hez ragasztjuk, hogy hová megy ezután. Mindenkinek tiszteletben kell tartania ezt, ugye? A tévében és a többi részben elég gyakran lehangolják a torkainkat. ”A Premier League csapata hírek, előnézetek és a Carabao Cup utolsó felépítése – élőben!Bővebben

A cCoronavírussal való szembenézés lehetséges szükségessége a labdarúgó-közösség nem feltérképezett vizeit képviseli, ám a klubok tisztában vannak azzal, hogy az embereket el kell szigetelni és karanténba helyezni, hogy megbirkózzanak más vírusokkal és fertőzésekkel.

Zárt területeken, mint például itt vagyunk, vigyáznod kell – mondta Bruce. „Volt egy idő karácsonykor, amikor egy vírus kopogott – nem koronavírus -, így egy kicsit tudatában vagyunk annak a ténynek, hogy egy hiba átjárhat.

„ Karácsonykor négy vagy öt játékosunk volt. és két alkalmazottom [vírustól szenved], tehát alapvetően otthon maradsz.

„Stephen Clemence [az első csapat edzője] nem utazott a Manchester Unitedbe.Ez mindig valami, amit néz.

„Amikor olyan kicsi környezetben vagyunk, mint mi vagyunk, meg kell Bet365 őriznünk a kezet. Ha valakinek van hibája, vagy bármi mást is, távol marad, mert egyébként gyorsan elterjed. ”

A kézfogás tilalma nem akadályozta meg a Newcastle-játékosokat a szocializációban, és ezen a héten grilleztek az argentin középső Federico-nak a megünneplésére. Fernández 31. születésnapja. “A dél-amerikaiak születésnapokra inkább hús, mint tortát fogyasztanak” – mondta Bruce. “Nekünk annyi steak volt, hihetetlen, de a játékosok között egyedülálló szellem van.”