A tenisznek „komoly integritási problémája” van a fogadásokkal kapcsolatban – mondja a független felülvizsgálat

A probléma mértékét Adam Lewis QC, a Tennis Integrity Independent Review szerzője határozta meg, aki szerint „a tenisz a gyanúsabb fogadásokért felelős, mint bármely más sport”. A professzionális játék minden szintjén 3200 játékosból álló felmérés azt mutatta, hogy 14,5% -uk rendelkezik első kézből a meccsmegállapodás ismeretével – összesen 464 játékos. A Tennis továbbra is a nevét védi az integritás-ellenőrzési figyelmeztetések ellenére | Kevin Mitchell Bővebben

Az időközi áttekintés, amelyet végül közzétettek egy 27 hónapos folyamat után, amely közel 20 millió fontba került, számos ellentmondásos megoldást javasolt a probléma megoldására, ideértve a Bet 365 fogadó társaságoknak a tenisz és szerencsejáték alacsonyabb szintű mérkőzéseken.De ragaszkodott ahhoz, hogy a bizonyítékok nem tártak fel az elit profi tenisz „széles körű problémáját” vagy a játék vezetõinek fedezetét.

Lewis szerint sok probléma a Nemzetközi Teniszszövetség döntésének nyúlik vissza. 2012-ben 70 millió dolláros üzletkötést írt alá a Sportradar adattársasággal az élő eredmények kiosztására a világ minden tájáról származó kis- és közép-bajnokságokról. Ez azt jelentette, hogy a bukmékerek esélyeket tudnak nyújtani ezekre a mérkőzésekre, különösen a jövedelmező játékon belüli piacon – és a gátlástalan szerencsejátékosoknak elsődleges lehetőségük volt, amelyet kihasználhattak. A 1:35-es számú videóhoz a tenisz „gyanúsabb fogadásokkal rendelkezik, mint bármely más sport”. – video

A jelentés megjegyezte: „A testület kevés empirikus bizonyítékot látott arról, hogy a fogadások széles körben elterjedtek az ITF versenyek legalacsonyabb szintjén a 2012-es üzlet előtt.De 2013-ban, az első ITF-Sportradar szerződés után, 40 000 mérkőzést rendeztek az ITF Men’s Futures és a Women 15k és 25k eseményein a fogadási piac számára. 2016-ra ez a szám több mint 60 000-re nőtt. ”

Mivel a Futures események ilyen gyenge díjakat kínálnak, a jelentés megállapította, hogy csak 336 férfi és 253 nő volt képes kiegyenlíteni – és ez volt azelőtt, Bet 365 hogy edzői költségek. Ez azt jelentette, hogy sok játékos sebezhető volt a fixátorok általi manipuláció miatt. “A játék természete alkalmas arra, hogy manipuláljon a fogadási célokból” – tette hozzá a jelentés. „A játékosok ösztönző struktúrája termékeny terepet teremt az integritás megsértésének. Manapság a tenisz komoly integritási problémákkal néz szembe. ”

A bírókat időnként is bevontak.Ahogyan a Guardian 2016-ban kiderítette, a Sportradar-megállapodás feltételei szerint az umpiárokat felkérték, hogy minden pont után azonnal frissítsék az eredménytáblát hivatalos IBM táblagépükkel. Néhány bíró azonban szándékosan 60 másodpercig késleltette a pontszámok frissítését – lehetővé téve a szerencsejátékosoknak, hogy fogadásokat fogadjanak el, tudva, hogy mi fog történni. vagy csodaszer ”a sok még fennálló kérdés kezelésére. Javasolta, hogy hagyja abba a hivatalos élő pontozási adatok értékesítését a játék alacsonyabb szintjein. Ez feltárt: a szerencsejáték-csalókat titokban tiltották be a szerencsejáték-átverések felett. potenciálisan jogellenes ”. Egy nyilatkozatában figyelmeztette: „A tilalom egyszerűen nem működik.Az adatkapcsolat tilalma nem hagyja abba a fogadásokat élőben vagy más módon Bet 365 ezeken a mérkőzéseken, és nem távolítja el a korrupció kockázatát sem ezen a szinten. A mérkőzés előtti fogadások továbbra is elérhetőek lesznek, és növekszik az adatcsalások és a szellem mérkőzések kockázata. Ez szinte minden bizonnyal ösztönözni fogja a feketepiaci tevékenységeket. ”

Az ITF a jelentésben kritizálta a„ nagykorúságok ”körüli„ időnként elégtelen ”vizsgálatokat és az ATP-t, mert nem tett többet Richard jelentésének nyomon követéséért. Az Ings eredeti korrupcióellenes szabályzata 2005-ben. A teniszhatóságok azt állítják, hogy végre fogják hajtani az ősszel közzéteendő záró jelentés megállapításait.