Vajon Donald Trump fizetne Észak-Amerikának a 2026-as világbajnokságot?

Tizenhárom hónappal ezelőtt, amikor az Egyesült Államok egy közös ajánlatot indított a világbajnokság megrendezésére Mexikóval és Kanadával az egyik világkereskedelmi központ 102-es emeletén tartott sajtótájékoztatón, az eredmény kicsit több, mint egy formalitás. >

Meggyőző bizonyíték volt az USA-ban a koncepciókról, amely egy világbajnokság részvételi rekordot állított fel, amely még mindig közel 3,6 millió nézővel rendelkezik (mindössze 52 meccsre), ami a nyertes 48 csapat számára rekordos nyereséget eredményez, 80 -match bajnokság 2026-ban. A pillanatban a fiskálisan felelős, infrastruktúra-készségre támaszkodtak: az Egyesült Államok egyike azon kevés országoknak a bolygón, ahol elegendő világszínvonalú stadionok és repülőterek vannak, hogy holnap megrendezzék a világbajnokságot szükséges, hogy.Talán a legfontosabb, hogy a potenciális házigazdák gyengült területe volt, Európában és Ázsiában a Fifa kontinentális rotációs rendszere és a versenyen nincsenek más fontos szereplők, és sem a horizonton. aggodalmát fejezi ki a közelmúltban megnyitott Donald Trump gyújtópolitikája miatt, amelynek a mexikói határon való falra való felhívása fokozta a feszültségeket a régióban. A finom nyomtatás egyértelművé tette, hogy ez egy amerikai vállalkozás, amely közös vállalkozásként öltözött: az Egyesült Államok 60 játékot fogadott el, köztük minden negyedik döntőből, és Mexikó és Kanada egyenlően osztja meg a fennmaradó 20 berendezést.De az Egyesült Államok szomszédjainak ifjúsági partnerekként való felvétele, amikor egy országos ajánlatot könnyen elérhetnék, a vállalati felvétel felhangjait kölcsönözte. Bővebben

„Az Egyesült Államok kormánya teljes mértékben támogatja ezt a projektet” – mondta Sunil Gulati, az USA Soccer elnöke. „Az Egyesült Államok elnöke teljes mértékben támogatja és ösztönözte bennünket arra, hogy ezt a közös ajánlatot tegyük. Különösen örül, hogy Mexikó része ennek az ajánlatnak. ”

Nyilvánvalóan nem az elosztó Amerika Az első trump, amit Trump tudott elérni.Még akkor is, ha Marokkó csak órákkal korábban bejelentette az ajánlatot, hogy megtagadja az Egyesült Államokat, hogy szokatlan győzelmet szerezzen, az észak-amerikai ajánlat úgy tűnt, mint egy kő-hideg zár. a 68. Fifa-kongresszuson Moszkvában döntöttek, a tényezők konstellációja szűkítette a versenyt, és az észak-amerikai ajánlatot olyan sérülékenyre hagyta, mint amilyen mindig is volt – Trump lábánál nem volt hibás. A Fifa tagországainak 206-as tagja szavazhat az egy országban, egy szavazáson versenyezhet, és Trumpnak sikerült jelentősen megnehezítenie Amerika útját a győzelemhez.

Vannak az adminisztráció külpolitikái, amelyek az ellentmondásos utazási tilalom többnyire arab nemzetek ellen.A globális sokk Trump retorikáját keltette a szegényebb országok, köztük az afrikai „shithole-országok” leírásában, amelyek egyébként 54 szavazatot, több mint fele a nyerni kívánt 104-nek.

ezen a héten és Trump vékonyan fátyolos quid pro quo felkéri a külföldi országokat, hogy támogassák az ajánlatot, amely úgy tűnik, hogy a Fifa iránymutatásait elutasítja, ami tiltja a politikai befolyás használatát az ajánlattételi folyamat során.

Trump Twitter fenyegetése az észak-amerikai ajánlat ellen szavazó nemzetek arra ösztönözték a leggyengébb figyelmeztetést a világvezető testülettől.Ezután jött a hétfői közös Fehér Ház sajtótájékoztatója, Muhammadu Buhari nigériai elnökkel, ahol Trump megduplázódott. Jelentkezzen be a The Fiver-re és kapjon napi futball-e-mailt. , hogy mi is támogatjuk Önt, és hogy szintén támogatnak minket ajánlatunkban, Kanadával és Mexikóval együtt a 2026-as világbajnokságra ”- mondta. „Nagyon szorosan figyelünk majd, és minden segítséget, amit nekünk adhatunk az ajánlatban, nagyra értékelnénk.”

Trump úgy tűnt, hogy összekapcsolja a kérdést a kereskedelemmel, mondván, hogy az Egyesült Államok reméli: a kontinens és a világ minden tájáról származó nemzetek számára. ”

„ Látod, mi történik a kereskedelem és az Egyesült Államok vonatkozásában. Újra tiszteletben tartjuk őket – tette hozzá.A maffia megvilágíthatatlan volt: itt van egy jó üzletünk. Szégyen lenne, ha valami megtörténne volna.

Dobd el az elrettentést az amerikai igazságügyi minisztérium ellen a Fifa korrupcióval kapcsolatban, és nem meglepő a verseny, ahol először a szavazásra kerül sor nyilvánosságra került, szőrös lett volna.

Marokkó kényszerítő alulról szóló ajánlatot hozott össze, amely erősségként érzékeli az észlelt gyengeségeket. A javaslat kompaktabb élményt nyújt az észak-amerikai terjeszkedő három országra vonatkozó tervhez képest. És Nyugat-Európához és Afrikához közelebbi időzóna nem lesz kicsi következmény.Ahogy az ajánlati irodalom szerint: „Marokkó édes helyszíne lehetővé teszi a rajongók többségének, hogy a világ első világháborúban játszani próbálják a legjobb időt, a Fifa TV-bevételeinek vezetésével. koszorúslány, négy korábbi ajánlatban (1994, 1998, 2006 és 2010). Három évvel ezelőtt a Telegraph arról számolt be, hogy Marokkó valójában megnyerte a szavazást a 2010-es verseny megszervezésére – bár Fifa nyerte el a versenyt Dél-Afrikában.

Nincs semmi kérdés, csak egy észak-amerikai győzelem Június lenne egy nagy meglepetés, az idegesítő nagysága, ami megköveteli a tényezők konstellációját, hogy megfelelően illeszkedjenek.

Mégis egyenként úgy tűnik, hogy ezek a dobogók a helyükön vannak.Ami azt jelenti, hogy az Egyesült Államok, kevesebb, mint egy évvel a nemzeti csapat történetében a legcsodálatosabb megaláztatás után, még nagyobb ütést okozhat.